Luđačka vožnja: Policija zaplijenila jednu od najbržih Lamborghinijevih zvijeri i uhapsila vozača

.
Neki od komentatora na društvenim mrežama predložilo je dužu suspenziju vozačke dozvole uz trajno oduzimanje Aventadora ili čak njegovo potpuno uništenje

 

Vozač Lamborghinija Aventadora uhvaćen je u Kanadi kako vozi 170 km/h u zoni od 60 km/h, a policija mu je odmah zaplijenila vozilo.

Na sreću, njegovo jurenje nije rezultiralo sudarom ili povredama.

Regionalna policija Jorka podijelila je ovaj incident na Twitteru. Jork je regija smještena u Kanadi sjeverno od Toronta gdje se policija očito ne šali kada je u pitanju prebrza vožnja. A ovdje je zaista riječ o prebrzoj vožnji - 170 km/h u zoni s dopuštenom brzinom od 60 km/h, prenio je Autoklub Jutarnjeg.

 

 

Neki od komentatora na društvenim mrežama predložilo je dužu suspenziju vozačke dozvole uz trajno oduzimanje Aventadora ili čak njegovo potpuno uništenje umjesto 30-dnevne suspenzije koja je inače zakonom predviđena, uz vraćanje vozila vlasniku nakon 15 dana.

S V12 motorom koji razvija oko 700 KS, automobil je sigurno sposoban razviti brzinu od 170 km/h za samo nekoliko sekundi, ali i mnogo više od toga. Barem je vozač stao policiji bez potjere.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: TWITTER