Majka pokušala unajmiti ubicu da ubije vlastito dijete

policija
Nedavno je u Sjedinjenim Američkim Državama došlo do uznemirujućeg incidenta u kojem je 18-godišnja majka, Jazmin Paez, uhapšena zbog pokušaja najma ubice kako bi ubila svog trogodišnjeg sina. Paez je koristila lažno ime prilikom postavljanja zahtjeva na internetu, putem jednog sajta, tražeći da se njen sin odvede daleko i ubije “što je prije moguće”.

 

Sve se odvijalo nakon što je navodno raskinula romantičnu vezu s osobom koja nije želela da ima dijete u vezi. Misleći da će na ovaj način moći ponovno uspostaviti vezu s tom osobom, Paez je donijela zastrašujuću odluku da pokuša likvidirati svog nevino i nemoćnog sina.

Administrator internet stranice na kojoj je postavljen zahtjev primijetio je uznemirujući sadržaj i odmah kontaktirao policiju. Nakon detaljne istrage, vlasti su uhapsile Paez i sada se suočava s optužbom za prvostepeno navođenje na ubistvo i trećestepeno korištenje komunikacijskog uređaja za protivpravnu upotrebu.

Ovaj slučaj podsjeća nas koliko je važno pratiti i prijavljivati bilo kakve sumnjive ili opasne aktivnosti na internetu kako bismo zaštitili one koji mogu biti ugroženi. Djeca, kao i drugi ranjivi članovi društva, trebaju posebnu zaštitu i brigu, a ovakvi događaji su izuzetno šokantni i potresni.

Sistem pravde će dalje rješavati ovaj slučaj, a nadamo se da će dijete biti zaštićeno i sigurno. Istovremeno, potrebno je i istražiti motivacije i osigurati da se takvi užasni incidenti ne ponove.