Mališani u Krajini oduševljeni podjelom novogodišnjih paketića uz Djeda Mraza

.

Kako su novogodišnjim praznicima opčinjeni svi, i mali i veliki, naravno da je primjereno da se na specijalan način organizira i doček Nove godine za mališane, kako bi i oni uživalo onako kako samo djeca znaju. Toga nije izostalo ni ove godine, kako u Velikoj Kladuši tako i u ostalim gradovima Kantona, ali i cijele BiH. Osmijeh i radost mališana, nešto su na što se ne može tek tako ostati imuno.

Naime, sinoć je na Trgu mladih u Velikoj Kladuši organizirana dodjela 500 novogodišnjih paketića za najmlađe, a iste im je uručio, pa ko drugi nego Djed Mraz, zajedno sa svojim pomoćnicima. Pored dodjele paketića, u sklopu manifestacije ”Kladuška zima 2021.” organizirana je i predstava za djecu ”Zimska čarolija” koja je uz likove iz crtanih filmova dodatno uljepšala proteklu noć mališanima Velike Kladuše.

U sklopu manifestacije ”Cazinska zima”, u Cazinu je organizirana predstava za djecu uz druženje sa popularnim likovima iz omiljenih crtanih filmova, uz paketiće domaćih proizvođača kao što su proizvodi firme ”Meggle”.


Bišćani su i ove godine u sklopu manifestacije ”Bihać Winter Park” organizirali javni doček Nove godine za najmlađe uz paketiće i Djeda Mraza, a oduševljenje na licima najmlađih nije se moglo sakriti.