Maloljetnice se napile na gradilištu: Spasavali ih vatrogasci

Tokom godina tamo je bilo više incidenata u kojima su učestvovali beskućnici, ali i mladi koji su se tamo skrivali kako bi pili, pa čak se i drogirali.

NOVI SAD - U dramatičnoj akciji u kojoj su učestvovali novosadska policija, pripadnici vatrogasne brigade i Hitne pomoći danas oko 15 časova spašene su dvije četrnaestogodišnje djevojčice sa gradilišta Radničkog univerziteta.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "Blic", jednoj od djevojčica je pozlilo, pa nije mogla da siđe sa gradilišta, a druga se tada uplašila i pozvala Hitnu pomoć.

"Naše ekipe su brzo reagovale na poziv i u saradnji sa vatrogascima zbrinuli smo devojčice koje su sa gradilišta spuštene uz pomoć specijalnih vatrogasnih vozila sa teleskopskom korpom. Jednu devojčicu smo samo pregledali jer joj nije bila potrebna pomoć, a drugu smo ambulantnim kolima prevezli u Dečiju bolnicu u polusvesnom stanju", izjavila je za "Blic" portparolka Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

Kako nezvanično saznaje list, djevojčica je bila pod dejstvom alkohola, a sumnja se da je pored pića konzumirala i neke tablete.

U novosadskoj Dečijoj bolnici potvrđeno je da je na Kliniku za pedijatriju primljena četrnaestogodišnja Novosađanka P.L. i da se osjeća dobro.

"Devojčica je dobrog opšteg stanja i nakon ukazane prve pomoći i 'ispiranja' premještena je na Kliniku za pedijatriju radi ispitivanja i nalazi se pod budnim okom lekara. Najvažnije je da nije životno ugrožena i da nema nikakvih spoljašnjih i unutrašnjih povreda", izjavila je portparolka Dečije bolnice dr Andrea Đuretić.

Policija koja je takođe intervenisala na licu mjesta još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta tako da i dalje nije poznato kako su se i zašto devojčice našle u ograđenom gradilištu Radničkog univerziteta.

Podsjetimo, Radnički univerzitet koji se nalazi u centru Novog Sada izgorio je u velikom požaru 6. aprila 2000. godine i od onda je u fazi rekonstrukcije.

Tokom godina tamo je bilo više incidenata u kojima su učestvovali beskućnici, ali i mladi koji su se tamo skrivali kako bi pili, pa čak se i drogirali.