Mamu napali jer "tjera" supruga da provodi vrijeme s djetetom nakon što dođe s posla

fs
POSTOJI nešto što mnogi i dalje zaboravljaju kada je u pitanju briga o djeci - mnogi tate zapravo vole provoditi vrijeme sa svojom djecom. I ne, to se ne smatra čuvanjem djeteta ni činjenjem usluge mami. Ipak, ovaj je koncept očito nekima još uvijek nepoznanica.

 

To je potvrdila i objava jedne anonimne mame na Redditu koja se požalila da ju je član obitelji kritizirao jer "tjera" supruga da "čuva djecu" nakon što se vrati s posla.

Kako je objasnila, tradicija u njihovoj obitelji je da tata, nakon što mu završi radni dan u uredu, provede oko sat vremena sam s bebom.

"Obično ravnomjerno dijelimo obaveze vezane uz brigu o djetetu, čak i kad smo oboje kod kuće, ali tijekom tih sat vremena isključivo se on brine o svemu što je potrebno našem sinu", objasnila je mama te je pitala druge korisnike ove popularne stranice očekuje li previše od supruga.

Na to ju je potaknuo nedavni incident.

Naime, njezin suprug je proveo 12 sati radeći u uredu, a potom je požurio kući kako bi proveo kvalitetno vrijeme sa sinom. 

"Naš bi sin obično spavao u to vrijeme, ali jučer je bio nervozan", objasnila je autorica objave.

Međutim, to je potaknulo suprugovu rođakinju koja se nije ustručavala istaknuti da ova mama navodno iskorištava svog supruga te da bi se "trebala loše osjećati jer ga tjera da čuva njihovog sina nakon napornog radnog dana".

Ipak, čini se da su svi jednoglasno zaključili da je takav stav potpuno pogrešan.

"Zvuči kao da je vaš sin sretan što ima oca koji želi provesti kvalitetno vrijeme s njim i to ne doživljava kao posao ili teret", jedan je od komentara.

Druga se osoba složila s tim te je napisala: "Smiješno je kako je, kada se otac brine o djetetu, to "čuvanje djeteta", ali kada to mama radi, onda se to od nje jednostavno očekuje."

"Zvuči mi kao da je ljubomorna jer njezin suprug ne radi ništa takvo", zaključio je treći.