Marokanac priznao ubistvo migranta, pomagač pušten na slobodu

.
Osumnjičeni za pomaganje bit će svjedok i on je pušten na slobodu, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Marokanac K. A. (20) osumnjičen za ubistvo migranta na Ilidži, sve je priznao na kriminalističkoj obradi u policiji, potvrdio nam je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa migranta.

Ispitan je i A. D. (25) osumnjičen je za pomaganje učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

 

– Osumnjičeni za pomaganje bit će svjedok i on je pušten na slobodu- potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Ona je dodala da će osumnjičeni za ubistvo biti zadržan 24 sata nakon čega će postupajuća tužiteljica odlučiti o prijedlogu za pritvor.

 

Inače dvojica Marokanaca danas su prvo dovedena u Kantonalni sud Sarajevo radi provođenja neophodnih zakonitosti vezanih za osiguranje dokaza.

 

Urađeno je to zbog osumnjičenog migranta A. D. koji je pušten na slobodu, a kako nema prijavljen boravak u našoj zemlji, trebalo je osigurati njegovo učešće u daljem postupku.

 

Nakon sjednice u sudu, Tužilaštvu KS je predat samo osumnjičeni za ubistvo.

 

Inače sukob se sinoć dogodio oko 19 sati u Kasindolskoj ulici, a kako nezvanično saznajemo i ubijeni je migrant iz Maroka. Kako nam je potvrđeno smrtonosne povrede su mu nanesene nožem.

 

Ubica i njegov pomagač uhapšeni su istu noć oko 23 sata.