Međunarodni advokatski tim: Bilo je propusta i nelogičnosti u istrazi smrti Davida Dragičevića

Međunarodni advokatski tim koji će raditi na rješavanju slučaja stradanja Davida Dragičevića utvrdio je kako su napravljeni propusti i uočene nelogičnosti u istrazi ovog slučaja.

Tim koji čine Duško Tomić i Ifet Feraget iz BiH, Zora Nikodinović Dobričanin iz Srbije i Anto Nobilo iz Hrvatske kazali su kako su dobili obećanja Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, MUP-a RS i predsjednika RS Milorada Dodika da neće imati problema i da će im svi dokumenti iz ovog predmeta biti na raspolaganju. U tužilaštvu su kazali kako je istraga u toku, ali da je uzrok smrti još uvijek nepoznat.

Advokat Tomić kazao je kako je jedan od važnih propusta taj što nema donjeg veša Davida Dragičevića, a iz tužilaštva i MUP-a su im kazali kako kako će pokrenuti postupak protiv osoba koje sakrile, bacile ili uništile važan dokaz.

"Ovdje nećemo podleći političkom pritisku bilo koje vrste. Oni koji su za istinu i pravdu bit će naši prijatelji i dobrodošli su da pomognu informacijama i savjetima. Obećavamo da ćemo raditi po zakonu i savjesti. Za sve oni koji se pitaju, nismo plaćeni. Dat ćemo i naša sredstva da pomognemo u otkrivanju istine i nećemo se okorištavati od nesreće", rekao je Tomić.

On je osudio ponašanje predsjednika RS Milorada Dodika kazavši kako njegov govor "Šta hoće Davor Dragičević. Jedno dijete mu ubili, ima još dvoje..." predstavlja grubo, neotesano i primitivno ponašanje, ali da mu opraštaju i pozivaju ga da zajedno s njima traži istinu i pravdu za Davida.

U narednim danim dolaze u tužilaštvo kako bi uzeli spise i kopirali te napravili detaljnu analizu nakon čega će se dogovoriti o mjerama i radanjama.

"Očekujemo vrlo brzo pomake u istrazi", kazala je advokatica Nikodinović Dobričanin.

Davor Dragičević se zahvalio svima i zamolio je prisutne da daju istu podršku porodici Memić kazavši kako je slučaj Dženan Memić isti kao i David Dragičević.