Medvedev poručio Zelenskom: Trenutni ultimatumi su dječije zagrijavanje za ono što dolazi

.
Iako se ruska vojska povlači s brojnih položaja prije svega na istoku Ukrajine, nekadašnji lider države i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev izjavio je kako Rusija ne odustaje od svojih ciljeva.

 

Na zvaničnom Telegram kanalu, Medvedev se osvrnuo na komentar ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je rekao kako Kijev u ovoj situaciji neće voditi pregovore s Rusima.

"Neko je Zelenskom rekao da ne treba voditi dijalog s onima koji postavljaju ultimatume. Sadašnji ultimatumi su dječije zagrijavanje za zahtjeve koji dolaze u budućnosti. On zna naše zahtjeve - potpuna kapitulacija kijevskog režima pod ruskim uslovima", rekao je Medvedev.

Podsjetimo, Zelenski se oglasio nakon početka ukrajinske kontraofanzive te je izjavio kako je Ukrajina tokom septembra vratila kontrolu nad 2.000 kvadranih kilometara teritorije.

"Želimo da okončamo rat, ali prostor i prilike su se promijenili. Društvo ne želi da razgovara sa teroristima. Iako se može komunicirati i sa teroristima, jer oni znaju šta hoće", rekao je Zelenski.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi ovogodišnja zima mogla biti prekretnica u oslobađanju teritorija Ukrajine koje je okupirala Rusija. Ali za to je ukrajinskoj vojsci potrebno sistematsko snabdijevanje neophodnim oružjem.