Meholjić: Najveće žrtve skupa podrške Mladiću će biti Banjalučani i srpski narod

Home

Meholjić: Najveće žrtve skupa podrške Mladiću će biti Banjalučani i srpski narod

Hakija Meholjić, predsjednik Opštinske organizacije SDP Srebrenica i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH, smatra da najavljeni skup podrške Ratku Mladiću neće izbrisati ono što su uradili on i njemu podređeni. 

„Šta god uradili ovog 11. jula ili bilo kog narednog 11. jula, to neće vratiti sinove, muževe, očeve, djedove, rođake, komšije i drugove. Niti jedan skup neće učiniti da ih za života opet sretnemo. Jednako tako, nema skupa koji će učiniti da se izbriše prošlost.

Neće skup podrške Ratku Mladiću izbrisati ono što je uradio on i njemu podređena vojska i policija. Neće taj skup ni promijeniti činjenicu da je počinjen genocid. Ali, on neće proći bez posljedica, jer će najveće žrtve ovog skupa biti Banjalučani i srpski narod.

Kada se 11. jula upale kamere u Banja Luci da snime lica, slike i transparente, možda će režimski mediji o tome pričati neutralno ili čak glorificirati skup, ali ostatak svijeta će kroz tu otužnu sliku ljubitelja zločina posmatrati sve Banjalučane, sve Srbe, pa i sve Bosance i Hercegovce.

Ovakvi i slični potezi, izjave, transparenti i skupovi, nama Srebreničanima ne mogu nanijeti štetu, jer smo u oči pogledali najveće zlo na kugli zemaljskoj i sve naredno pred što stanemo, samo je blijeda sjena onog što smo još davno preživjeli.

Ali, naškodit ćete našim Banjalučanima, naškodit  ćete našim komšijama, srebreničkim Srbima.

Naškodit ćete brojnim ljudima što su davno izrazili kajanje i sram zbog zlodjela zločinaca i koji se sa tim zločincima ne identifikuju.

Naravno da skup nije trebalo dozvoliti, naći će se i ako treba autobusima dovesti grupe budala da podrže skup, urliču i navijaju. Ali, moji Banjalučani, hoće li se naći grupa da tim budalama stane na crtu i kaže: „Ti mene ne predstavljaš, ja osuđujem zločin, pogotovo osuđujem genocid!“ 

Sve dok se ove grupe normalnih ljudi ne drznu da izađu iz sjene i pokažu kako su budale u manjini, sve do tada, Banja Luka, Srbi i svi Bosanci i Hercegovci, samo su žrtve budala“, navodi Meholjić.

 

(Izvor: SDP BiH)

 

Tagovi
Objavito: Pet, 07/07/2017 - 14:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top