Memić: Izgleda da sam naišao na razumijevanje

Muriz Memić i njegov advokat Ifet Feraget danas su održali sastanak sa članovima VSTV-a.

Razgovarano je o slučaju smrti Dženana Memića, a nakon sastanka novinarima se obratio advokat Feraget koji je kazao da VSTV nema nadležnosti da uključi u ovaj proces.

"VSTV nema nadležnosti i alate da se uključi u ovaj proces. Ja sam gospodinu Tegeltiji i članovima rekao da taj isti princip zakonom ograničene vlasti važi i za tužioce i da tužioci ne bi smjeli da vode istrage o saobraćajnim nesrećama kada su u pitanju ubistva. Vladavina prava podrazumijeva ograničenu vlast, da mi svi ostvarimo slobodu i odgovornost. Ovo nisu slučajevi koje su birali gospodin Memić i Dragičević. Problem je kad vam vještak kaže da ne postoji mogućnost saobraćajne nesreće. Clio je učesnik saobraćajne nesreće, pa onda kažu kombi, pa kad odbrana hoće da vještaći taj komad laka kažu da je nestao. Sad on treba da gata i nalazi te komade stakla. Ovo je poraz za pravosuđe KS, nadam se da je barem ozbiljna opomena za sve nadležne", kazao je Ifet Feraget i dodao:

"Prema riječima predsjednika vijeća, oni će nastojati da svim institucijama koje su na bilo koji način postupale u slučaju Dženan memić skrenu pažnju na ogućnost hitnog postupanja. Nama je cilj samo istina i pravda. Da li ćemo do toga doći za mjesec ili pola godine, to je manje bitno. Obznanjeno je da postoji još hiljadu dokaza slovom i brojem, što je šokantno".

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz, je istakao da se čini da je napokon naišao na razumijevanje. 

"Izgleda da sam naišao na razumijevanje. Prije nego sam i došao znao sam da oni ne mogu voditi postupak. Obećali su da će ubrzati postupak koliko mogu. Podnijeli smo prijavu državnom tužilaštvu. Ovaj postupak se mora ubrzati, mora doći do kraja. Dalidu Burzić nikad neću pustiti na miru. Poslije ovog slučaja ona je završila sa pravosuđem", kazao je Memić.

Njihovo obraćanje pogledajte u videu ispod.