Memić traži sastanak sa glavnom tužiteljicom Sarajlija

Memić podsjeća glavnu tužiteljicu Sarajlija da je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv određenih lica za organizovani kriminal u slučaju Dženan Memić

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića zatražio je danas pismenim putem sastanak sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Sabinom Sarajlija. Sastanku bi trebao prisustvovati i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

U zahtjevu koji je predat u Tužilaštvo KS navodi se da želi razgovarati sa glavnom tužiteljicom o slučaju ubistva svog sina Dženana Memića.

„Posjedujem veliki broj dokaza koji ukazuju da je moj sin ubijen, a ne da je stradao u saobraćajnoj nesreći kako to tvrdi Tužilaštvo KS za šta su podigli optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića. Vrlo jasno je u više navrata predočeno da nema dokaza za mjesto kontakta vozila i pješaka, te niz drugih dokaza da moj sin nije stradao na način kako to tvrdi Tužilaštvo KS“, navodi Memić.

Memić podsjeća glavnu tužiteljicu Sarajlija da je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv određenih lica za organizovani kriminal u slučaju Dženan Memić.

Zbog svega navedenog, mišljenja sam da je neophodno da Vas detaljno upoznamo o svim dešavanjima te da Vam predočim dokaze koje posjedujem. Također, smatram da je neophodno da Vam detaljno ukažemo na sve propuste u slučaju „Dženan Memić“ koji predstavlja najveći slučaj korupcije u BiH. Vjerujem da je i vama jasno da je slučaj ubistva mog sina jedan od slučajeva koji je do temelja uzdrmao javnost u cijeloj državi“, zaključuje Memić, prenosi Fokus.

Izrazio je očekivanje da će do susreta s tužiteljicom Sarajlija doći u roku od sedam dana.