Mesić: Čovićev dolazak u Banjaluku sramota za sve koji su glasali za njega

Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu. Rekao je ovo u kratkom razgovoru za Vijesti.ba bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentarišući današnje prisustvovanje lidera HDZ-a BiH obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske u Banjaluci.

Mesić naglašava kako je proslava 9. januara, dana RS-a, protuustavni čin, jer je Ustavni sud Bosne i Hercegovine taj dan proglasio neustavnim.

"Naime, RS postoji tek nakon Dejtonskog sporazuma i ovaj datum nema nikakve veze s RS-om. A svako ko se uključuje u proslavu tog dana manifestira i svoje mišljenje o BiH", poručuje Mesić za Vijesti.ba.

Navodi kako Dodik ne taji da je protivnik Bosne i Hercegovine, već to javno manifestira, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH.

"Međutim, kada dođe među svoje istomišljenike, a to je stranka gospodina Dodika, onda je on tu sasvim iskren. Dakle, njegova iskrena politika je razbijanje BiH",dodaje Mesić.

Naš sagovornik smatra kako je današnja posjeta Čovića Banjaluci sramota za sve one koji su bili angažirani na njegovom izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

"To je sramotno za sve one koji su se zalagali da on iz korpusa hrvatskog naroda bude izabran za člana Predsjedništva BiH", zaključuje Mesić u razgovoru za Vijesti.ba.

Izvor: