fbpx Migranti masovno kradu automobile u Krajini

Migranti masovno kradu automobile u Krajini

Home

Migranti masovno kradu automobile u Krajini

Od početka godine do 3. aprila u Unsko-sanskom kantonu ukradeno je 18 vozila, a policija ima dokaze da su kradljivci ilegalni migranti, kojih je svakim danom sve više, navodi se u novom izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

U prilog sumnjama da su automobile ukrali migranti ide i činjenica da su vozila pronađena blizu granice s Hrvatskom. Bilo je slučajeva i da su migranti ukradenim vozilima prelazili granicu te su uhapšeni na području Hrvatske. 

Golf u šumi    

Krajem marta policija je u Ogulinu, u Hrvatskoj, pokušala zaustaviti automobil s bh. registarskim oznakama. Kada je vozač odbio stati, počela je potjera. Kada je automobil prisilno zaustavljen, policija je u njemu pronašla četiri migranta.

- Istražitelji su utvrdili da su skoro sva krivična djela izvršena na isti način. Izvršioci su pronalazili neosigurana vozila - navedeno je u izvještaju MUP-a.

Prekjučer je na Plješevici pronađen automobil Golf 4, ukraden prije desetak dana u Velikoj Kladuši. Duboko u šumi, automobil je uočio lovac. Veoma nepristupačan teren je razlog što automobil nije izvučen ni do danas.   

Mujo Koričić, komesar MUP-a USK, rekao je za Avaz da je očigledan porast broja krađa automobila otkako migrantska kriza potresa Bihać i ostatak ovog kantona.     

Prešli u Hrvatsku   

- Nedavno smo u Kulen-Vakufu pronašli tri automobila ukradena u Velikoj Kladuši i Bihaću - kaže Koričić.

Zanimljivo je da tim automobilima, osim ogrebotina zbog puta i neoprezne vožnje, ne nedostaje ništa.   

- Migranti kradu vozila koja su im nadohvat ruke i dovezu se dokle mogu. Bilo je slučajeva da prijeđu i u Hrvatsku, kao što je nedavno bilo u Ogulinu – dodaje Koričić.

Na stranici MUP-a USK objavljeno je i upozorenje građanima.   

- Pozivamo sve građane da u kontekstu trenutne situacije na području Unsko-sanskog kantona, a posebno grada Bihaća i općine Velika Kladuša, dodatno osiguraju vlastitu imovinu te preventivno djeluju na sprečavanju izvršenja krivičnih djela – navodi se u upozorenju.

Topic
Objavio: Wed, 10/04/2019 - 13:42

Povezane vijesti

Back to top