Migranti napali djevojku u bihaćkom naselju Ribić

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova USK nadljudskim naporima nastoje sigurnosnu situaciju održati pod kontrolom, jer su sukobi između migranata sve učestaliji.

Samo sinoć u  migracionom centru Bira prijavljena su tri slučaja, u kojima su tri  lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U prvom slučaju tri lica arapskog porijekla, napali su Pakistanca (16) i tom prilikom mu zadala povredu na ruci oštrim predmetom, te otuđili mu telefon i manji iznos novca. Lice je transportovano u KB “dr. Irfana Ljubijankića” gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Nešto kasnije povrijeđen je lakše još jedan mingrant iz Pakistana. Njega je napalo lice iz Afganistana.
Posjekotine oštrim predmetom, koje su okvalifikovane kao lakša tjelesna povreda zadobio je još jedan Pakistanac. U sva tri slučaja  napadnutim licima otuđeni su telefoni i novac.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Pored ovih incidenata, kako doznajemo u Upravi policije USK  jučer, zbog sumnje da je počinio KD „nasiilniičko ponašanje„ lišen je slobode Pakistanac (25) i zadržan u pritvoru.

Naime, ovo lice prijavila je ženska osoba iz Bihaća, navodeći da je sinoć u 19.50 minuta u naselju Ribić na ulici, istu primio za ruku obraćajući joj se na nerazumljivim jezikom, dok je drugi migrant u ruci držao nož.

Situaciju je spasio mještanin koji je naišao, nakon čega su migranti pobjegli.

Za drugim migrantom koji je navodno držao nož ruci se još traga.