Migranti provalili u lovačku kuću u Bihaću, lovci ih zatekli u objektu i sukobili se s njima

policija
U petak, 17.07., u naselju Bugar, kod Gate, došlo je do sukoba dvojice lovaca i migranata koji su provalili u lovačku kuću.


Radi se o lovačkoj kući "Mala Peć". Dvojica članova Lovačkog društva, 1958. godište iz Rujnice i 1976. godište iz Gate, došli su na pomenutu lokaciju i tom prilikom zatekli migrante koji su provalili i boravili u lovačkoj kući. Uslijedio je verbalni, a potom i fizički sukob. Naime, lovci su drvenim štapovima napali migrante, u namjeri da ih otjeraju sa posjeda., rekao je portparol Uprave policije MUP-a USK-a, Ale Šiljdedić za USKinfo.ba

Tom prilikom, osoba rođena 1958. godine, iz Rujnice je ispalila tri metka iz pištolja CZ 9mmm. Osoba je pucala u zrak, međutim prilikom povlačenja pištolja slučajno je pogodio migranta u rame.

Navodno se radi o migrantu iz Afganistana, rođenom 2003. godine. On je ovom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Još jedan migrant je povrijeđen u ovom događaju, a on je zadobio lakše tjelesne povrede od udarca štapom, kazao je Šiljdedić za USKinfo.ba

Policija je obavila uviđaj, a slučaj je preuzela kriminalistička policija. Tužilac je djelo okarakterisao kao Ubistvo u pokušaju (za lice rođeno 1958. godine), te kao nasilničko ponašanje (oba lica).

Osobe su lišene slobode i kriminalistički obrađene.

Ove informacije za USKinfo.ba potvrđene su iz MUP-a USK-a.