Milorad Dodik koristi četiri kabineta u tri grada od kada je član Predsjedništva BiH

Vlada Republike Srpske je donijela odluku o davanju u zakup prostora koji će na 16. spratu zgrade Administrativnog centra u Banjoj Luci koristiti član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ministri entitetske Vlade su na 9. sjednici 21. februara ove godine razmatrali Prijedlog odluke o davanju u zakup poslovnog prostora na 16. spratu Administrativnog centra Vlade Republike Srpske kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH nakon čega je dato zeleno svjetlo da se Dodik i članovi njegovog kabineta usele u novi kabinet od stotinjak metara kvadratnih.

Trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik tako će ostati upamćen po tome što će tokom mandata koristiti čak četiri kabineta.

Naime Dodik na raspolaganju ima kabinet u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu kao i ostala dva člana iste institucije.

Lider SNSD-a ima svoje prostorije i u Administrativnom centru Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu, te spomenuti kabinet u zgradi Vlade RS-a u Banjoj Luci, piše Klix.

Treba istaći da se Dodiku osigurao i kabinet u novoj zgradi njegove stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), također u Banjoj Luci.

Da Dodiku ide sve na ruku pobrinula se Vlada RS-a dopunom Uredbe o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS, odnosno Milorad Dodik.