fbpx Milorad Dodik: Secesija nije primarno pitanje u Republici Srpskoj

Milorad Dodik: Secesija nije primarno pitanje u Republici Srpskoj

Home

Milorad Dodik: Secesija nije primarno pitanje u Republici Srpskoj


Primarno pitanje u Republici Srpskoj nije secesija koja predstavlja nametnutu priču iz pojedinih krugova - rekao je danas entitetski predsjednik tokom razgovara o u Banjoj Luci sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

- Mi nemamo namjeru da se bavimo secesijom ali isto tako nismo spremni ćutati na silne zloupotrebe na štetu Republike Srpske - rekao je Dodik.

Rekao je da će buduće aktivnosti Republike Srpske biti uglavnom usredsređene na donošenje zakona o Ustavnom sudu i istrajavanju na stavu da državljani BiH budu sudije Ustavnog suda, a ne stranci.

Na sastanku je upoznao ambasadora Švedske i sa, kako je saopćeno, “apsurdom da je tek 93. odluka Ustavnog suda izazvala burne reakcije, jer je u pitanju Republika Srpska, dok u prethodne 92. odluke Ustavnog suda nema odgovornih, što jasno govori o nedostatku pravne države”.

Dodik je ponovio švedskom ambasadoru da Republika Srpska nije protiv Evropske unije i da se kreće tim putem.

Dodik je zahvalio Švedskoj na dosadašnjoj pomoći i unapređenju saradnje s Republikom Srpskom na ekonomskom i svakom drugom planu, posebno istakavši konstruktivnu ulogu Švedske u BiH.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 25/01/2017 - 13:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top