Nebojša Vukanović: Milorade, odlazi, oslobodi narod svog terora

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, obratio se večeras prisutnima na protestima opozicije u Banjoj Luci.

- Rat kriminalu, rat nasilnicima, rat duševnim bolesnicima, rat ratnim profiterima i rat podjeli među braćom. Ovim je riječima Miloš pokrenuo ustanak prije 200 godina, a mi to činimo noćas. Idemo gandijevski, mirno, na njihove šake i puške. Ne smijemo se bojati njih niti nasjedati na njihove provokacije. Nikada im se nećemo predati i nema stajanja do konačne pobjede i slobode. Ovdje su s nama bili neki koji su sada s one strane. Najveći ratni profiter okupio je veterane da mu čuvaju bisage koje je sam opljačkao. Ne nasjedajte na podvale luđaka, koji je potpuno izgubio razum. Milorade, odlazi, oslobodi narod svog terora - kazao je Vukanović.

Dodao je kako stanovnici manjeg bh. entiteta ne smiju dozvoliti da ih iko dijeli. 

- Dugo se nije desilo da opozicija i vlast prave proteste na istom mjestu i u isto vrijeme - rekao je Vukanović.

Također, on je istakao kako ih ne mogu umiriti za 50 KM te je poručio i da Narodnoj skupštini niko ne smije podvaljivati krive dokumente. 

- Na kraju se želim posebno obratiti međunarodnoj zajednici, koju su neki nazivali i kurvom. Ona je izvor zla, podržava nasilnike, daje kredite iako mi svi nismo marionete u vašim rukama. Vodite za sobom svoje čauše Dodika, Bakira i Čovića. Vi želite od nas napraviti koloniju, od naše djece praviti Amerikance i Austrijance kao što ste nakada odvodili našu djecu u janjičare - poručio je on. 

Jedan od narednih protesta Nebojša Vukanović najavio je ispred Ureda visokog predstavnika (OHR), jer žele, kako kaže, razbiti zlo. Ističe da "nasilnike rasturaju bez ikakvih resursa" te dodaje kako će zaustaviti podjele u srpskom narodu.