Ministar financija Gernot Blümel podnio ostavku

123aa
Nakon najavljenog povlačenja Sebastiana Kurza s političke pozornice, kadrovske rotacije unutar ÖVP-a se nastavljaju. Kao što je već objavljeno, kancelar Alexander Schallenberg stavio je svoj mandat na raspolaganje, a onda je u četvrtak navečer ministar financija Gernot Blümel objavio svoju ostavku putem videa na Facebooku.

Odlučio sam napustiti politiku. Ali ne kažem to s ogorčenjem, jer mi je bila velika čast što sam mogao raditi za Austriju”, rekao je Blümel u videu.

Svaki dan u svakoj ulozi bio je privilegija. Blümel je bio u politici gotovo osam godina.

Prošla godina bila je izazovna i intenzivna, posebno za njegovu obitelj. “Činjenicu da su moje političke aktivnosti više puta dovele do prijetnji smrću mojoj supruzi i mojoj obitelji nešto je što s vremenom nisam u potpunosti prevladao”, otvoreno je priznao ministar financija.

Prema riječima upućenih, Blümel je već dugo bio umoran od ureda”. Konačna ostavka Sebastiana Kurza sa svih političkih funkcija u četvrtak bila je posljednji poticaj za njegovu konačnu odluku, otkrio je sam Blümel.

Ne mogu se isključiti i daljnje ostavke ÖVP-ovih ministara. Kako kruže glasine još neki ministri razmišljaju o ostavkama. Tu se prije svega misli na ministrice Elisabeth Köstinger, Susanne Raab i Margarete Schramböck.


Foto : Facebook