Ministar Mückstein: Ograničenja za necijepljene moguća od desetog mjeseca

asd
Bečki gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker (SPÖ) izašao je u nedjelju u javnost s idejom o pooštravanju mjera u borbi protiv koronavirusa. Hacker je naglasio da je moguće da u Beču dođe do pooštravanja mjera za osobe koje nisu cijepljene protiv koronavirusa, primjerice kod pristupima objektima za slobodno vrijeme ili sport.

Na reakcije javnosti nije trebalo čekati dugo, a oglasio se i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni). “Ograničavanje javnog života za necijepljene osobe trenutačno nije na stolu za odluke na nacionalnoj razini”, rekao je ministar zdravstva početkom tjedna te dodao kako bi takva odluka trenutno proizvela samo dodatne podjele u društvu.

Međutim, gostujući sinoć u emisiji ZiB na ORF-u i ministar je dao naslutiti da nas to možda ipak čeka od listopada. “Vjerujem da zbog sve nesigurnije epidemiološke situacije koja nas čeka na jesen moramo razgovarati o pravilu 1G i to svakako mogu zamisliti već u listopadu”, rekao je ministar na ORF -u.

U utorak su iz grada Beča poručili da će prije donošenja bilo kakvih strožih mjera protiv koronavirusa u glavnom gradu pričekati nove savezne propise koji bi trebali stići najkasnije u rujnu.

Foto: Facebook