Ministrica Đapo potpisala ugovor: Za Nacionalni park "Una" 500.000 KM

.
Odobrena sredstva Nacionalni park "Una" koristit će namjenski u skladu sa prihvaćenim Programom rada, za tekuće poslovanje i planirane aktivnosti

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" Amarildo Mulić potpisali su danas ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti ovog nacionalnog parka, saopćeno je iz federalnog ministarstva.

Iz Budžeta Federacije BiH za ove namjene u 2023. godini izdvojeno je 500.000 KM. Odobrena sredstva Nacionalni park "Una" koristit će namjenski u skladu sa prihvaćenim Programom rada, za tekuće poslovanje i planirane aktivnosti.

- Nacionalni park "Una" u nadležnosti je Federalnog ministarstva okoliša i turizma i mi godinama finansiramo rad ove ustanove. Nacionalni park je istinsko prirodno blago Bosne i Hercegovine i zasigurno predstavlja turistički potencijal koji u budućnosti može biti motor razvoja Krajine, ali i cijele Federacije. U tom smislu zaslužuje i našu, ali i podršku drugih institucija svih nivoa vlasti – naglasila je ministrica Đapo.

Foto: Vlada FBiH