Miša Banana pao poslije devet godina skrivanja: Odbjegli bos vješto izbjegavao hapšenje i uživao u Rio De Ženeiru

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, koji je uhapšen u Rio de Žaneiru, devet godina se skrivao od pravosudnih organa Srbije, a prije sedam godina za njim je raspisana i međunarodna Interpolova potjernica!

Poslije skrivanja u šestomilionskom Riju, odbjegli bos pao je jučer i priveden je zbog lažnog pasoša!

Iako nije bilo zvaničnih informacija o kretanju Radulovića, „Kurir“ je još prije tri godine pisao da se krije u Južnoj Africi, a danas je to i potvrđeno.

Izvor iz sigurnosnih struktura tada je otkrio da se do ovih informacija došlo na osnovu operativnih saznanja više stranih tajnih službi.

-Iz nekoliko izvora nam je rečeno da postoje saznanja da se on već duže vrijeme nalazi u Južnoj Americi, da ima falsifikovane isprave i da je tamo otišao vrlo brzo pošto je Darko Šarić uhapšen. Do ovih informacije se došlo na osnovu nekih presretnutih razgovora sa porodicom, i to najčrešće sa sinom - priča izvor Kurira.

Radulović je ranije uglavnom bio na relaciji Španija - Južna Amerika i uglavnom su ga štitili isti ljudi koji su i Šariću pomagali u bjekstvu. Pretpostavlja se da su mu oni osigurali i nov identitet.

Također, Radulović ima ekskluzivnu vilu u Marbelji, vrijednu oko milion eura, a ima i stan u Malagi. Proteklih godina on je mijenjao lokacije, ali je često boravio u Marbelji sa svojom djevojkom Jasnom D.

Podsjetimo, Šarić je osuđen sredinom jula u Specijalnom sudu u Beogradu prvostepeno na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Samo troje optuženih je oslobođeno, dok su ostali osuđeni na zatvorske kazne.

Radulović, kome se sudilo u odsustvu osuđen je na 11 i po godina. Sudija koji je vodio ovaj postupak obrazložio da su najvažniji dokazi protiv Radulovića presretnuti razgovori sa sinom Đorđem Radulovićen, kao i kapetanom broda kojim je švercovan kokain. U tim razgovorima Radulović detaljno govori o kretanju prekookeanskih brodova.

Podsjetimo, Radulović je prije desetak godina snimljen na tajnoj večeri sa jednim visokim državnim funkcionerom.