Svi su mislili da je djevojčica umrla jer je pojela mišomor: Majka ispričala nešto što ledi krv u žilama

Djevojčica Amela K. (2) iz Požarevca preminula je preksinoć u bolnici u Požarevcu nakon što se, navodno, otrovala jagodama.

Njena majka Jelena Kočić (20) dovela ju je u bolnicu u ponedeljak oko 23 sata, govoreći da joj je iznenada pozlilo u njihovoj kući u Zviškoj ulici, u centru Požarevca.

Iako se najprije pojavila informacija da se dijete otrovalo mišomorom, koji je bio u kući, u razgovoru sa rođacima se saznalo da je do sm*ti došlo najvjerovatnije uslijed alergije na jagode.

Image

Međutim, još se utvrđuje tačan uzrok smrti.

Djevojčica je dovedena u veoma teškom stanju. Izbijala joj je pjena na usta, a uprkos naporima ljekara, preminula je u utorak uveče na odjeljenju pedijatrije – rekao je izvor Alo.

Djevojčica je živjela, kako Alo saznaje, sama sa majkom, a njen otac živi u Beogradu. Majka je navodno u policiji rekla da je djevojčica jela jagode i da joj je naglo pozlilo.

Ne znamo šta se dogodilo. Jedni tvrde jedno, a drugi drugo. Jelena je otišla sa djevojčicinom bakom u bolnicu da sačeka nalaz obdukcije – rekle su komšije.

Vjeruje se da je reč o nesrećnom slučaju, ali obdukcijom treba da se tačno ustanovi da li je bilo elemenata nasilja ili zanemarivanja – kaže sagovornik lista Alo

Porodica nije željela da komentariše tragediju, dok je rodica koja je bila uz djevojčicu u bolnici kratko ispričala šta je izazvalo tragediju.

Kako je meni rečeno, djevojčica je uzela nekoliko jagoda iz kese sa stola i nakon toga joj je pozlilo, jer je vjerovatno alergična. Majka je Amelu odvela u bolnicu. Hitno su je primili. Ispirali su joj želudac, pa joj dali infuziju, pa opet ispirali, pa infuziju… Mislim da je sve to bilo prejako, njen organizam nije mogao da izdrži. U jednom trenutku se paralisala, a kad su je odveli u sobu za reanimaciju, mogli su samo da konstatuju sm*t. Iskreno, ne znam odakle informacija da je devojčica pojela granule otrova za pacove. Bila je pametno dijete, gdje bi ona uzela otrov – ispričala je rodica za medije.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, naveo je da da se čekaju rezultati svih analiza, koji će pokazati šta se zapravo desilo.

Iako je familija prvobitno navela da je dete pojelo otrov za glodare, mi u ovom času to ne možemo da tvrdimo. Kada obdukcija bude završena, tada ćemo znati više detalja rekao je dr Nikolić.

O ovom slučaju obaviješten je i Centar za socijalni rad kako bi utvrdio u kakvim je uslovima dijete živjelo i da li je kojim slučajem bilo zapostavljeno.