Mlada Kladušanka Mia Ribić među 150 kandidata za Večernjakov pečat 2021.

asd
28. maja biće poznati pobjednici u više kategorija

Večernji list BiH objavio je imena 150 nominiranih kandidata za osobu godine, a pobjednici u više kategorija biće poznati na 20. jubilarnom „Večernjakovom pečatu“, koji će se održati 28. maja. Među ovih 150 kandidata iz BiH jedna je Kladušanka, „čudo od djeteta“, „lutka na motoru“, kako je mnogi zovu, Mia Ribić.  Takmiči se u kategoriji „Ponos BiH“.

„Iskreno, potpuno sam šokirana. Nisam ni znala da sam jedan od kandidata. Sestra me nazvala i samo mi rekla da sam u novinama i da sam kandidatkinja. Ipak, sretna sam i ponosna“ kaže Mia u razgovoru za Radio Velika Kladuša.

„Najmlađa natjecateljica u povijesti motosporta. Brzina, fizička sprema, preciznost, odricanje, sve to krasi ovu, kako je zovu „lutku na motoru“. Višestruka prvakinja RH, pobjednica brojnih međunarodnih natjecanja u motokrosu. Najbolja motoklicistica za 2020. sezonu, 2021. vozit će prvi put u klasi MX2 i ponovo stajati rame uz rame s „opasnim“ dečkima“ – navedeno je u obrazloženju Večernjeg lista.

Mijini roditelji, mama Saida i tata Andres Ribić, jako su iznenađeni ali i izuzetno sretni i ponosni na samu činjenicu da se Mia našla na ovoj listi „Večernjakovog pečata“, ako se uzme u obzir profil ostalih kandidata.  „Nismo ni sanjali da će naše dijete biti među tih 150 ljudi koji su napravili tako velike stvari za našu zemlju“ – kaže mama Saida.

Dodaje da Mia ima ogromnu podršku građana Velike Kladuše koji se svakodnevno javljaju i šalju ohrabrujuće poruke. Nažalost, njeni rezultati nisu prepoznati od lokalnog sportskog saveza niti viših nivoa iz Kantona ili BiH, ističe Ribić.

Mia je, zajedno sa mamom Saidom, bila gošća u studiju Radija Velika Kladuša. Sa njima je razgovarala Anela Dizdarević.

Mia Ribić je već ponos Velike Kladuše, a hoće li biti i „Ponos BiH“ saznaćemo 28. maja kada će biti održan „Večernjakov pečat“.  Želimo joj sreću!

Pečat su dobivale brojne svjetske ličnosti. Između ostalih, uručeni su dvojici papa, Benedictu i Franji te hollywoodskoj zvijezdi Angeline Jolie. Preko ove manifestacije javnosti su se obraćali mnogi uglednici, poput bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona ili čelnika Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, koji je BiH na lanjskom Pečatu uputio ohrabrujuću poruku u pandemiji.

Image
egr