Mladi iz 5 gradova USK učestvovaće u projektu ‘Ja lider’

asd
Udruženje za obrazovne inicijative 5+ počinje implementaciju projetka „Ja lider“ na području 2 grada (Cazin i Bihać) i tri općine (Bosanska Krupa, Velika Kladuša i Bužim) USK-a u kojem će učestvovati učenici završnih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola. 

U nizu edukativnih interaktivnih radionica, susreta mladih, tematskih radionica i događaja mladi će savladati niz vještina i strategija kako bi bili prepoznatljjivi u lokalnoj zajednici i šire kao nosici aktivnosti i pokretači promjena kojom bi lokalno okruženje potaknuli na drugačije odnose i ponašanje u važnim društevnim pojavama.  

Poseban fokus u toku izvođenja i implementaciji projekta biće posvećena savladavanju vještina tolerantnog govora, izbjegavanja konflikata, govora mržnje, povezivanja omladinskih klubova i orgnizacija unutar kantona i i van njega, vještinama izrade i apliciranja na javne pozive te vještinama zagovaranja i lobiranja. 
 
Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).