Mladi moler Željko želi besplatno okrečiti porodilište

.

Mladi moler iz Srbije Željko Sutuljić odlučio je da za sve buduće mame učini nešto kako bi im boravak u porodilištu bio ugodniji.

Sutuljić je po struci moler, ali i mladi otac te svjestan kroz šta sve jedna žena prolazi u porodilištu, odlučio je da svoje zanatske usluge ponudi porodilištu u Gradskoj bolnici Zvezdara u Beogradu u kom je njegova žena trebala da se porodi.

“Ja sam moler, ali prije svega suprug i otac. Nažalost, žena se danas ne poštuje kao što je to bilo nekada. Žena rađa nov život, produžetak loze, žena se muči, rizikuje svoj život. Slušao sam prethodnih dana sve o nemoćnoj Marici iz Sremske Mitrovice koja je zbog akušerskog nasilja ostala bez svoje bebe, ali i o drugim ženama koje su po društvenim mrežama pisale šta su sve preživjele. I rastužio sam se, gotovo pa rasplakao zbog toga”, rekao je Željko za Nova.rs.

Odlučio je da na odjelu za ginekologiju i akušerstvo besplatno okreči sve zidove.

“Dakle, da izmalterišem gdje je potrebno, izgletujem, okrečim. Sve kompletno”, objasnio je Željko te otkrio kako se njegova početna ideja proširila.

“Kada sam u glavi napravio neki plan, odmah sam počeo da kontaktiram poznanike i firme koje imaju velike kompanije sa materijalom koji nam je potreban, tako da su neke od njih pristale. Bilo je i onih koji se nisu odazvali mom pozivu, ali Bože moj, idemo dalje”, kaže pozitivni Željko.

Iako je prvobitni plan bio da sredi zidove u svim sobama, ambulantnoj sali i jednom apartmanu na ovom odjeljenju, Željko je odlučio da proširi svoju ideju, pa je tako putem društvenih mreža pozvao sve koji bi želeli da učestvuju u ovoj akciji i da mu pomognu da se zamijene dotrajali podovi.

Ja sređujem zidove, a koliko ću imati posla, zavisi od toga šta me čeka – da li će se zid ljuštiti, da li će otpadati, ima li nekih neplaniranih rupa… E sada, bilo bi sjajno da trudnice uz čiste zidove dobiju i nove podove. Trenutno su u funkciji stari linoleumi, ali su dotrajali. Potrebna je zamjena. Pored novog poda, tražimo i oko 15 ormarića odnosno noćnih stolića za lične stvari koji bi stajali pored kreveta. Ormarići su potrebni, ne mogu žene držati stvari na podu”, objašnjava.

Izričito kaže da ne želi imati ikakve veze sa novcem, pa stoga nema nikakvog prikupljanja financijskih sredstava, nego je sve isključivo u vidu doniranog materijala i fizičke pomoći.

Ja sređujem zidove, a koliko ću imati posla, zavisi od toga šta me čeka – da li će se zid ljuštiti, da li će otpadati, ima li nekih neplaniranih rupa… E sada, bilo bi sjajno da trudnice uz čiste zidove dobiju i nove podove.

Trenutno su u funkciji stari linoleumi, ali su dotrajali. Potrebna je zamjena. Pored novog poda, tražimo i oko 15 ormarića odnosno noćnih stolića za lične stvari koji bi stajali pored kreveta. Ormarići su potrebni, ne mogu žene držati stvari na podu”, objašnjava.

Izričito kaže da ne želi imati ikakve veze sa novcem, pa stoga nema nikakvog prikupljanja financijskih sredstava, nego je sve isključivo u vidu doniranog materijala i fizičke pomoći.