Mladi muzičar Nadir Čajić stvara divne melodije

Njn

Nadir Čajić, koji se već dugi niz godina javnosti predstavlja pod umjetničkim imenom Nadrisk, objavio je novu pjesmu na svom YouTube kanalu. Mračni zvukovi synthesizera u kombinaciji sa smirujućim zvukom klavira daju pjesmi "Da Je Tuga Snijeg" nešto posve novo za slušaoce. 

Na njegovom kanalu, pored autorskih pjesama, možete pronaći mnoge remixe kako stranih muzičara, tako i domaćih. Božo Vrećo, Damir Imamović, pa čak i Dino Merlin, otputovali su u posve drugu dimenziju kroz zvukove Nadirove produkcije, a kroz svoj rad družio se sa žanrovima kao što su Techno, Trap, House, Dn'B i Trip-Hop. 

Diskografija bi mu bila nepotpuna, kako kaže, da nije pjesama koje je radio sa svojim prijateljima, pa se među autorskim radom mogu pronaći pjesme koje su rađene sa producentom Miranom Kaporom iz grupe “Elliot”, reperom Alminom Karapandžićem aka “Chutx”, pjevačicom Anisom Pračić Šehić sa kojom je kratko imao bend pod imenom "Leteće Vjeverice" i pjevačem Seidom Alispahićem aka “Blaze”.

Veliki užitak pronalazi u Sound Designu, pa sve zvukove koje čujete u njegovoj produkciji su proizvod njegove mašte, a ako nisu od temelja napravljeni u synthesizeru, onda su, kako kaže, obojeni njegovom rukom. Svoju muziku mixa, masteruje i producira sam i za javnost priprema odgovarajuća videa i umjetnine koje kompletiraju pjesmu.  

Posjetite njegov kanal i uživajte u nekim novim zvukovima.

 

Pogledajte - YOUTUBE KANAL

Image
Mmm