Mladi SNSD-a napali predsjednika mladih PDP-a: Bacali ga po parku uz poruku 'ovo je naš grad'

.
SARAJEVO, (Patria) - Zgrožen sam današnjim fizičkim i brutalnim verbalnim napadom na predsjednika mladih PDP-a, Stefana Gavrića, samo zato što je zakazao konferenciju za medije putem koje bi uputio poziv gradu Doboju da se raspiše konkurs za stipendiranje studenata", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović povodom današnjeg napada na predsjednika mladih PDP-a.

 

Borenović dodaje da su fizički napad, prijetnje, psovke i druga devijantna ponašanja očigledno postali obrazac ponašanja u gradu zarobljenom političkim preletačima i konvertitima.

 

"To su pojave kojima se mora stati u kraj, a svaki čovjek u svakom mjestu mora imati pravo da izrazi svoj stav", rekao je Borenović.

 

Stefana Gavrića je ispred zgrade Gradske uprave, gdje je trebalo da održi konferenciju za medije, sačekalo je tridesetak aktivista SNSD-a koji su ga odvukli u obližnji park, bacali i govorili da je Doboj njihov grad, da oni mogu da rade šta hoće, da se svako mora raditi onako kako oni kažu i da je Gradska uprava njihova, a on, niti bilo ko drugi, nema pravo tu da govori. 

 

Slobodan Vasiljević, predsjednik Gradskog odbora PDP Doboj rekao je da se pred takvim ponašanjem ne smije pokleknuti: 

 

„Ako oni žele da terorom i utjerivanjem straha vode ovaj grad, odmah ću reći – PDP na to ne pristaje. Bićemo jači, čvršći i odlučniji u svojoj pravednoj borbi, nego oni u svom bahaćenju i teroru. Jer šta bi bilo sljedeće, da ne možemo da upišemo dijete u vrtić, školu, da ne možemo da se liječimo ili koristimo usluge bilo koje javne ustanove, jer je to sve, kako kažu njihovo? Ko su oni? Grad Doboj je uvijek bio slobodan za svakog građanina, da se ponaša u skladu sa zakonom, da može da iznese svoje mišljenje i danas poručujemo – biće Doboj oslobođen i od ovoga“, kaže Vasiljević. 

 

Stefan Gavrić je napad prijavio nadležnim organima, te je najavio podizanje krivične prijave, saopšteno je iz PDP.