Mladi SNSD-a organizovali performans na bazenima u Doboju: Za Dodika i u vatru i u vodu

bazen
Mladi SNSD-a u Doboju su organizovali druženje na gradskim bazenima prilikom čega su poslali političku poruku koja je mnoge nasmijala.

 

Oni su nakon izborne konferencije na kojoj su izabrali novog predsjednika Aleksu Mirčetića te dali podršku i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Ističu da su skokovima u bazen pokazali da su za Dodika spremni ići "i u vatru i u vodu".

"Mladi su, simboličnim skokom u vodu na bazenima 'Džungla', pokazali da su spremni i u vatru i u vodu da idu za Dodika. Da branimo i štitimo instituciju predsjednika RS", rekao je to zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Doboj i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Danijel Jošić.

Doboj je inače grad koji je do prije dva izborna ciklusa većinski podržavao SDS. Međutim nakon nekoliko promjena i "prelijetanja" ključnih lokalnih političara u SNSD-u, već dva izborna ciklusa SNSD nosi ubjedljivu pobjedu u tom gradu.

Zbog toga ova groteskna izjava poslanika u NSRS nimalo ne čudi, pogotovo kada se uzme u obzir da je Milorad Dodik nakon objavljivanja optužnice protiv njega, najavio da će maksimalno homogenizirati narod u RS-u.

On je kazao kako se svi trebaju okupiti oko predsjednika RS-a kako bi odbranili tu instituciju. U skladu s tim je i mobilizovao svoje članove i pristalice širom entiteta kako bi pružili podršku usljed njegove lične pravosudne krize.