Mladić iz Brčkog predstavlja BiH na najvišem nivou Counter Strike igre

niko
Vjerovatno se prvi put susrećete sa mladićem sa slike ali on je igrač koji je prije 4 godine bio najskuplji igrač na svijetu u Counter Strike igri.

Ime mu je Nikola "Niko" Kovač i trenutno nastupa za tim G2 Esport sa svojim bratom Nemanjom "huNter" Kovač.Karijeru je počeo 2013. godine u iNation timu porijeklom iz Srbije.

Već tad je pokazao da može biti igrač svjetske klase te ga nakon određenog perioda počinju zapažati bolje Counter Strike organizacije. Jedna od njih je bila poznata njemačka organizacija Mousesports.
Uz želju da uspije ostvariti dobre rezultate sa domaćim timom, Nikola "Niko" Kovač odbija ugovor njemačke organizacije ali je nedugo zatim prihvatio drugu ponudu Mousesportsa. U Mousesportsu je proveo skoro 2 godine, ali nije imao timskih rezultata te je odlučio napustiti spomenuti tim.

Nikola "Niko" Kovač se pridružuje FaZe-u te odmah na početku pravi izvanredne rezultate sa timom i svojom igrom. Mnogi pratioci i igrači same igre su ga nazivali najboljim igračem Counter Strike igre 2018 i 2019.

Sedam puta je nagrađivan najboljim igračem turnira i 4 puta je bio među najboljih 20 igrača na svijetu.

Njegovi uspjesi su se viđali iz godine u godinu. 2016. je bio 11. najbolji igrač na listi. 2017. bio 2. najbolji igrač na listi. 2018. godine je bio 3. najbolji igrač na listi.

Bilježi se da je ukupni zarađeni novac ovog igrača preko 600.000 eura.

Trenutno igra za tim G2 Esports i rangirani su kao 3. tim na svijetu. U timu igra sa rođakom Njemanjom "huNter" Kovač i sa srpskim predstavnikom Njemanjom "nexa" Isaković.

Predstavniku BiH želimo puno sreće.