Anes Bostandžić, mladić kojeg je Kur’an spasio invalidskih kolica

Anes

Mjesec ramazan je mjesec oprosta, pokajanja i ibadeta. Ovo je mjesec kada se ljudi više nego ikada vraćaju Uzvišenom Allahu dž.š. i dovama mole za Njegovu milost i oprost.

Da nam je veza sa Gospodarom potrebna i tokom cijele godine, čitavog života, govori i priča porodice Bostandžić. 

Brojna iskušenja tokom života dokaz su čovjekove nemoći pred Gospodarom. Jedno veliko iskušenje postavljeno je i pred Samira Bostandžića i njegovu porodicu, koja je gostovala u ramazanskom programu Televizije Visoko.

Otac Samir Bostandžić zajedno sa sinom Anesom i prijateljem Bojanom Filipovićem u programu Televizije Visoko ispričali su svoju dirljivu životnu priču, prekretnicu njihovog života kao i nastanka knjige „Šampion sam, jer ne odustajem“, knjige koja govori o najhrabrijem dječaku i njegovoj životnoj borbi.

Momenat koji je napravio prekretnicu u svemu ovome je dolazak mog prijatelja hafiza koji mi je u razgovoru rekao: ‘Samire, prošao si taj medicinski dio koji je trebao, ja bih ti nešto preporučio, ukoliko bi me želio poslušati, Allah dž.š. je dao Kur’an kao lijek i spas za one koji vjeruju. Ja mislim da bi lijek za Anesa trebali potražiti u u časnom Kur’anu i moliti Gospodara da usliši dove kako bi Anes ozdravio.’ Naravno poslušao sam ga i nisam se nikad pokajao. Hvala Allahu dž.š. u Kur’anu smo pronašli lijek – sa suzama u očima rekao je Samir za visoko-rtv.ba.

Ova knjiga je vid zahvale za sve ljude koji su bili uz ovu porodicu. Ovo je Samirov poklon za sve one koji vjeruju da je spas u vjeri i Božijem određenju.

Nakon velike borbe, Anes je ozdravio. Opet se vratio karate sportu, opet je odličan učenik, kakav je uvijek i bio.