Moguće utapanje jednog migranta u naselju Drenovac prilikom prelaska rijeke Gline

Nn

Veća grupa migranata sinoć je u naselju Drenovac pokušala preći rijeku Glinu, koja razdvaja Bosnu i Hercegovinu od susjedne Hrvatske.
 

S obzirom na njihovu galamu, jedan mještanin ovog naselja primjetio je da su naišli na probleme i pozvao policiju. Prema informaciji kojom raspolaže glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedić, zbog nabujalosti rijeke, dvojica migranata nisu uspjeli preći i do određenog trenutka držali su se za krošnju drveća u vodi, dok je ostala grupa bila na obali sa bh. strane. Jedna osoba uspjela je da se spasi i izađe na obalu i teritoriju Bosne i Hercegovine, dok je druga nestala u rijeci.
 

Kako ističe, Granična policija preuzela je ovaj slučaj i organizirala potragu duž rijeke, međutim nisu uspjeli pronaći tijelo drugog lica. Također u periodu od 20:32 do 23:35h bili su aktivni i velikokladuški vatrogasci koji su pokušali pomoći unesrećenima. Glina koja predstavlja riječnu granicu između dvije države, u ovo vrijeme godine, zbog otapanja snijega i padavina, ima visok nivo što će zasigurno dodatno otežati potragu.
 

Dodatno problem stvaraju i minusi koji su noću još izraženiji, što umanjuje šanse u pozitivan rasplet ovog događaja.