Monodrama Emira Hadžihafizbegovića i sajam bh. udruženja 7. aprila u Švicarskoj

Kulturni centar DDP Studio na čelu s Harisom Dubicom 7. aprila u Cirihu organizuje izvođenje predstave "Sve je do nas" Emira Hadžihafizbegovića, nakon koje će biti održan prvi sajam bh. kulturnih, humanitarnih i građanskih udruženja u Švicarskoj.

"S obzirom na to da moj projekt DDP Studio ima veliku medijsku podršku želim našim vrijednim udruženjima omogućiti platformu putem koje se prije svega mogu međusobno upoznati, a zatim predstaviti publici koja dolazi na predstavu i predstavnicima medija koji će pratiti ovaj događaj", rekao je Dubica.

Dolazak su za sada potvrdila udruženja I plattform, Zrno sreće, Prijatelji Ključa, Humantarni fond BKC Luzern, Glas Bosne, La terra nostra, Behar Sissach i Matica.

"Broj udruženja koja će učestvovati raste, čekamo još potvrda. To je značajno jer se ta udruženja nalaze širom Švicarske, a još nikada niko nije organizovao sajam te vrste. Kada bismo sabrali novac koji su oni skupljali za humanitarne, ali i druge projekte u BiH govorilo bismo o iznosu od nekoliko miliona KM", rekao je Dubica, piše Klix.ba.