Monstrum iz BiH koji je ubio trudnu djevojku svojim ponašanjem šokirao sve u sudnici

S osmijehom na licu David Komšić (21) ubica Kristine Krupljan, ušetao je jutros u pratnji pravosudnih policajaca u sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje mu se sudi zajedno s trojicom prijatelja da su protupravno oduzeli slobodu nesretnoj Kristini te joj demolirali auto tri mjeseca prije nego što je divljački ubijena sa 88 uboda.

Pod velikim mjerama osiguranja Komšić i trojica suoptuženih braća Arjan (23) i Armend Rexhepi (23) te Filip Filipović (23) na optuženičkoj klupi odbacili su svaki vid krivnje, piše Jutarnji list.

Tokom rasprave Komšiću, inače rođenom u Kiseljaku u BiH, nije silazio osmijeh s lica a obzirom da je u jednom trenutku komunicirao s trojicom prijatelja na optuženičkoj klupi, sutkinja ga je upozorila da prestane i da to neće tolerirati.

– Ma k'o se razgovara? Možete vi gledat što hoćete i govorit što hoćete – odbrusio je bezobrazno odmahujući rukama Komšić sutkinji na što ga je dodatno upozorila da ga je vidjela da se smijulji i da komunicira sa suoptuženima.

Sve to je promatrala pognute glave Komšićeva majka Olivera dok je otac Ivo ostao u blizini zgrade suda.

Na idućoj raspravi biti će saslušani Vesna i Dalibor Krupljan te sudski vještak Davor Mayer, a nakon toga i Kristinine prijateljice kojima se povjerila o divljačkom napadu kobne noći.

Podsjetimo, optužnica ih tereti da su 27. novembra 2016. oko 5,40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te su na njoj, a onda i na njezinom automobilu, svaki na svoj način, iskalili bijes. Bio je to incident radi kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama Državnog odvjetništva 22. februara prošle godine, a tog istog dana navečer je ubijena u autu, ispred svoje zgrade na Volovčici.

S Komšićem je u intimnoj vezi bila od 2012., a tijekom te turbulentne veze više su puta prekidali jer je on, prema Kristinim tvrdnjama, znao biti nasilan i ljubomoran.

– Davida i trojicu njegovih prijatelja srela sam na izlasku iz noćnog kluba. Tražio je da idemo van razgovarati, vukao me za ruku i prigovarao mi kako sam se to obukla. Prišla sam redarima i rekla da me maltretira te sam uz njih čekala taksi – opisivala je Kristina u tužiteljstvu pojašnjava da je u klub došla taksijem jer nije znala hoće li tamo piti alkohol.

Zatim je taksijem otišla po svoju Opel Astru da bi na semaforu primijetila Komšićev crni Mercedes C klase. Učinilo joj se da je sam u vozilu pa su počeli dogovarati da se nađu.

– Na semaforu sam skrenula ulijevo prema Maksimirskom stadionu i tako sam vozila dok mi Mercedes nije došao s desne strane. Uočila sam da je David zapravo na mjestu suvozača i da nije sam. I dalje smo razmjenjivali poruke te mi je rekao da stanem iza njih. Stala sam na kružnom toku na križanju Petrove i Bukovačke ceste. On je izašao iz Mercedesa i krenuo prema meni. Pozvala sam ga da sjedne na suvozačevo mjesto. Kratko se nećkao, a potom se vratio u Mercedes prijateljima – pričala je još tad Kristina nakon čega su krenuli prema Bukovačkoj gdje su joj prepriječili put pa je bila primorana stati.

– David je naglo izašao iz Mercedesa i uzrujano prišao mom autu. Ja sam se zaključala i malo otvorila prozor kako bi mogli razgovarati. Derao se: “Zašto nas pratiš?” i vikao da nema on što sa mnom razgovarati. Govorio mi je: “Makni se kur…..!” pritom pokušavajući ući u moj auto. Zatim je nogom udario u vanjski retrovizor koji je pao i razbio se. Razbio je i staklo na prednjim lijevim vratima, a komadići stakla su mi razrezali šake. Kroz razbijeni prozor primio me za kosu i udario mi glavom o upravljač. Sjedila sam i plakala, a neko je pitao: “Što ćemo sad s njom?” pa su počeli gurati unazad moj auto – prisjetila se još Kristina koja je pokušavala ubaciti auto u brzinu da pobjegne, ali nije uspjela jer je tek bila položila vozački.

Nakon toga auto je udario u kamenu ogradu dvorišta zbog čega se razbilo stražnje vjetrobransko staklo i stražnji dio auta, a kad je uzela svoj Samsung Galaxy S7 da pozove policiju, Arjan ju je počupao za kosu i istrgnuo mobitel iz ruke. Komšić i prijatelji su se Mercedesom odvezli prema centru. Mobitel je procijenila na 6500 kuna, a osiguranje štete na vozilu procijenilo je na 40.000 kuna.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za trojicu mušketira dvije.

Iza Komšića je, pak, već jedna pravomoćna presuda od 14 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak.