Monstrum iz Rijeke dvije godine silovao svoju desetogodišnju pastorku

Muškarac s područja Rijeke, koji je dvije godine seksualno zlostavljao svoju 10-godišnju pastorku, ostaje u istražnom zatvoru u Rijeci.

Kako piše "Novi list", okrivljeni se tereti da je u razdoblju od 2011. do 2013. počinio čak 161 krivično djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Vrhovni sud odbacio je žalbu optuženog te će monstrum i na sljedeću raspravu u sudskom procesu biti doveden iz pritvora, u kojem se nalazi od januara ove godine.

Optuženi je s pastorkom imao i spolne odnose te sa spolnim odnosom "izjednačene radnje" uz primjenu sile i prijetnje žrtvi da o tome ne smije nikome govoriti, jer će u protivnom ubiti nju, njenu majku i sestru, stoji u odluci Vrhovnog suda.

Muškarac se tereti da je tokom dvije godine najmanje jedanput sedmično, iskorištavajući odsutnost svoje vanbračne supruge, majke žrtve, nesretnu djevojčicu seksualno iskorištavao na načine da ju je dirao po intimnim dijelovima tijela,te tražio da ona njega tako dira. U najmanje pet navrata je s djevojčicom i spolno općio, uz prijetnje ubistvom, tvrdi Tužilaštvo.