Mostarski lopov koji je povrijedio policajca iza rešetaka

.
Dok je bježao pokušao upotrijebiti pištolj

 

Semiru K. (49) iz Mostara koji je nanio povrede policijskom službeniku Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar, Đ.Ć., a koji je prethodno počinio čitav niz krađa, mahom u ugostiteljskim objektima određen je jednosmjesečni pritvor.

Strah od ponavljanja djela

Potvrđeno je to iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na čiji je prijedlog Općinski sud u Mostaru donio rješenje o pritvoru prema Semiru K.i to zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo (KD) „Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ iz KZ F BIH u stjecaju sa krivčnim djelom iz čl. 65. Zakona o oružju i streljivu u HNŽ i produženim KD „Teška krađa“ KZ F BiH.

- Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Semiru K., iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna -naveli su iz Tužilaštva HNK.

Njega su policijski službenici PU Mostar u proteklu srijedu, 23. avgusta pokušali legitimisati u ulici Kralja Tomislava, međutim, on se zaključao u apartman, oglušio se na njihove naredbe i dao se u bijeg.

Šest teških krađa

- U jednom trenutku je bio sustignut u ulici Kralja Petra Krešimira IV, pri čemu je iz torbice izvadio vatreno oružje-pištolj, za koje nije imao potrebno odobrenje za nošenje i isti pokušao upotrijebiti protiv službenih osoba. Nakon toga ga je policijski službenik Đ. Ć. rukom uhvatio za cijev pištolja, te mu ga oduzeo i odbacio ga na zid u blizini, pri čemu je osumnjičeni stalno pružao aktivan otpor, te je nanio ozljede policijskom službeniku Đ. Ć. u predjelu dlanova i zglobova šake - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Inače, na teret mu se stavlja da je u periodu od od 2. do 19. avgusta ove godine počinio šest teških krađa, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: UO „Ima izać“, Dječji vrtić „Ulica Krijesnica“, kozmetički salon „Beauty studio Džana “, UO caffe bar „Radobolja“, UO caffe bar „Orange“ i UO „Basket“.

Iz Tužilaštva HNK su naveli da u saradnji sa PU Mostar nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Foto:  Avaz