Mostarski sajam ove godine bez Plenkovića i Grabar-Kitarović, dolazak potvrdio Vučić

MOSTAR, (Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvorit će u utorak 22. Međunarodni sajam privrede u Mostaru.

Dolazak na svečanost otvorenja Mostarskog sajma potvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Delegaciju Hrvatske predvodit će ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potvrđeno je agenciji Patria. 

Iz kabineta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Patriji je saopćeno da „predsjednica Republike Hrvatske neće sudjelovati na otvaranju sajma privrede u Mostaru“, dok u Mostar neće doputovati ni premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. 

Na prošlogodišnjem sajmu u Mostaru ceremoniji otvaranja prisustvovali su tadašnji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, premijer Hrvatske Andrej Plenković te premijer Bugarske Boyko Borisov, dok će ove godine broj stranih državnika u Mostaru biti znatno manji.

Ovogodišnja zemlja partner Sajma u Mostaru je Kina. Zhou Tong, zamjenik direktora Generalnog ureda za trgovinu i investicije NR Kine izjavio je da je Mostarski sajam ovim partnerstvom dobio istinskog prijatelja u Kini te da će privući još veću pozornost kineskih privrednika.