Mreža mladih MIZ Cazin realizira dvije akcije- pročitajte koje i pridružite se

.

 

Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Cazin realizira dvije važne akcije u narednom periodu. Pročitajte o čemu se radi:

“Obraćamo Vam se ovom prilikom s nadom da ćete se odazvati na naš poziv, odnosno projekat kojeg smo u planu ako Bog da realizovati u mjesecu oktobru.

Mreža mladih MIZ Cazin pokreće akciju pod nazivom „Za djecu Srebrenice“ kroz koju će biti prikupljana novčana sredstava za stipendije učenika iz Srebrenice, kupovina određenih tehničkih pomagala(tv, računar, projektor i sl.) za rad s djecom u povratničkim džematima MIZ Srebrenica, kupovina određenih islamskih i dječijih literatura (bojanke, puzzle, lektire i sl.) kojima bi se obogatila čitalačka ponuda u mektebima i biblioteci Memorijalnog centra Srebrenica.

Akcija je planirana da se odvija u toku mjeseca oktobra, tačnije do 29.10.2021. Nakon toga bi uslijedila nabavka onoga što je najpotrebnije za mektebe i djecu u Srebrenici. U mjesecu novembru Mreža mladih MIZ Cazin bi organizovala posjetu Memorijalnom centru Srebrenica i mektebima u Srebrenici te bi ista sredstva bila uručena.

Upućujemo Vama poziv za učešće u ovome projektu da li financijski ili na neki drugi način.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti koordinatoru Mreže mladih MIZ Cazin.”- Koordinator Mreže mladih MIZ Cazin Belmin ef. Bajrić

I druga akcija:

“Mreža mladih Medžlisa IZ-e Cazin organizira projekat „Volimo te o Allahov poslaniče“. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 30 godina. Službenici Islamske zajednice, svršenici medresa i islamskih fakulteta, učenici medresa i studenti islamskih fakulteta, te učesnici na bilo kojem takmičenju iz Sire nemaju pravo učešća.

Svi prijavljeni učesnici će biti obavezni pohađati 80% predavanja iz Sire (životopisa Poslanika, s.a.v.s.), nakon čega će uslijediti testiranje učesnika. Za najbolje izrađene testove obezbjeđene su prigodne nagrade!

Prijaviti se možete do 15.10.2021. godine. Predavanja će se održavati jednom sedmično u prostorijama Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“. Broj učesnika je ograničen.

Prijave možete izvršiti putem viber ili sms poruke na broj 062/707-307, sa potrebnim podatcima: ime i prezime, kontakt broj, datum rođenja, mjesto prebivališta.”