Muderris podijelio riječi Martina Luthera Kinga misleći da ih je izgovorio Alija Izetbegović

.
Nezim Halilović Muderris, istaknuti član SDA stranke, objavio je fotografiju rahmetli Alije Izetbegovića uz citat.

Ne bi tu bilo ništa sporno da citat nije pogrešno potpisao.

Nezim Halilović Muderis, bosanskohercegovački imam, hatib, te bivši komandir 4. muslimanske slavne brigade, direktor Vakufske direkcije i rukovodilac ureda za hadž rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izazvao je lavinu komentara na Facebook-u kada je na citat Martina Luthera Kinga potpisao Aliju Izetbegovića piše Crna-Hronika

“I kada sve završi, ono čega ćemo se sjećati neće biti riječi naših neprijatelja, nego šutnja naših prijatelja. ☝️⚜️ (Alija Izetbegović)” – napisao je Nezim Halilović Muderris na svom Facebook profilu.

Image
.

Nakon što se više puta u toku dana obrušio na SDA stranku, Kajan ovog puta nije poštedio ni Nezima Halilovića Muderrisa.

“Zašto ovo radite?! Konkretno, zašto Muderis podmeće citate Martina Luthera Kinga kao citate A. Izetbegovića, a SDA pristalice to prihvataju i šire dalje, kao da je to zaista prvi rekao A. Izetbegović?!
Ne shvatate li koju štetu ovim pričinjavate?! Prvenstveno sebi samima.” – napisao je komentar na Facebooku novinar iz Mostara, kandidat za Parlament Federacije isred DF na predstojećim izborima.

Image
.