MUP KS o ranjavanju Mirze Hatića: Zadobio je lakše tjelesne ozljede u predjelu desne potkoljenice

mirza
Jučer je u centru Sarajeva u nargila baru “Mahala” ranjen opasni momak Mirza Hatić.

 

Danas se o pucnjavi oglasio i MUP Kantona Sarajevo.

“Oko 11:40 sati je obaviještena PU Stari Grad da je u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta, ulica Bravadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica i da je jedna osoba povrijeđena.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli povrijeđenog M.H., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo mu je ukazala ljekarsku pomoć.

Na Klinici za ortopediju UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da je 36-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede u predjelu desne potkoljenice, nanesene dejstvom iz vatrenog oružja.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Laka tjelesna ozljeda.

Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja”, rekli su iz policije.

Podsjetimo, sinoć su se pojavile nezvanične informacije kako je na Mirzu Hatića pucao Jasmin Ćatić zvani Bomba, ali iz MUP-a KS nisu potvrdili da su pronašli napadača.