MUP RS izgubio bitku protiv Nihada Aličkovića

Lider pokreta Antidayton Nihad Aličković je 30. decembra 2018. godine zajedno sa svojim kolegama iz pokreta u Derventi uručio novogodišnje paketiće Bošnjačkoj povratničkoj djeci. Iskoristio je tada priliku da na licu mjesta snimi prigodan video i objavi ga na društvenim mrežama.

Tom prilikom je uz isticanje zastave s ljiljanima u videu djecu nazvao herojima i gazijama koji čuvaju identitet Bošnjaka i bosanski jezik na teritoriju, kako kaže „takozvane Republike Srpske“ za što je zaprimio krivičnu prijavu od strane MUP-a RS na osnovu čega je pokrenut i sudski postupak.

Aličković je na svom Facebook profilu javnost obavijestio da je dobio rješenje kojim ga se oslobađa krivice za narušavanje javnog reda i mira u Derventi kao i obaveze plaćanja kazne od 100 KM uz troškove sudskog postupka sa dodatnih 150 KM.

„ Dobili smo MUP takozvane Republike Srpske na sudu. Njihov sud je presudio u našu korist drugostepenom presudom. Nisu uspjeli da nam podvale širenje mržnje i fašizma, “ naglašava Aličković u svom novom videu u kojem javnost obavještava o ishodu situacije nakon sprovedene humanitarne akcije svog pokreta u Derventi.

Inače, Nihad Aličković je javnosti poznat i po incidentu ispred bivšeg haškog suda kada je otjerao nepoznatog čovjeka koji je sa zastavom Srbije na dan izricanja presude pokušao veličati ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Također, nedugo za tim Aličković je bio u centru pažnje javnosti kada je srbijanski list Kurir objavio naslovnicu na kojoj piše kako je Četnički pokret objavio da je njegova glava ucijenjena na 60 000 eura.

Image