MUP Srbije kritizirao Plenkovića: On nema poštovanja prema našem radu

.

Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. decembra. Danas ulazimo u sedmi dan potrage za njim.

On je u Beogradu bio sa šestoricom prijatelja i večer prije Nove godine izašli su, kako je izjavio jedan od njih, prvo u restoran u beogradskoj Beton hali koja je preuređena u niz ugostiteljskih objekata. Potom su otišli u klub koji se nalazi u istom kompleksu uz rijeku Savu, gdje su ga oni posljednji put vidjeli. Kasnije su saznali da je Matejeva jakna ostala u garderobi.

Prema onome što se dosad zna, Matej je oko 2 sata u noći nestao iz kluba. S obzirom na to da se na nadzornim kamerama u tom dijelu Beograda vidi da mladić u majici kratkih rukava trči ulicama i da je Matejev otac Nenad Periš na njima prepoznao svog sina, smatra se da je Matej rutom koja također ostavlja neke nepoznanice došao do restorana Savanova, na početku Beograda na vodi.

Na nadzornim kamerama iz restorana vidi se kako se mladić spušta prema vodi.

Danima policijski brodovi obavljaju pretragu Save i ušća u Dunav, a dio Save ispred spomenutog restorana u utorak pretraživali su i ronioci u potrazi za tragovima. No Matej još uvijek nije pronađen. Od Matejevog oca uzet je DNA uzorak, vjerojatno kako bi se usporedilo s nekim tragovima koji su nađeni na kopnu kod restorana Savanova, prenosi Index.hr.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je kratko komentirao slučaj nestalog Mateja, istaknuvši da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srbijanskim organima.

"Imam dojam da još sada nemamo cjelinu slike. (...) Ono što me zanima kao hrvatskog predsjednika Vlade, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd, jest da doznamo potpunu informaciju", poručio je.

Dodao je i da lično poznaje oca nestalog Periša te da izražava žaljenje zbog cijele situacije.

"Ovog trenutka ne mogu komentirati tuđe izjave. Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo šta se dogodilo", kazao je Plenković.

Plenkoviću su oštro odgovorili iz MUP-a Srbije.

"Povodom izjave hrvatskog premijera, poručujemo da nije važno što je rekao Aleksandar Vulin, nego što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući rezultate istrage o nestanku Mateja Periše je vrlo važno. Svi policijski službenici Policijske uprave Beograda, kao i pripadnici riječne jedinice, ronioci Žandarmerije, UKP-a i svih ostalih poslova, ne tražeći godišnji odmor i radno vrijeme, daju sve od sebe da se problem nestanka riješi i da se sazna istina. To bismo učinili za svakog čovjeka, a jedino nas ne zanima državljanstvo ili nacija čovjeka kojeg tražimo", poručili su.

Dodali su da Plenković nema poštovanja prema radu srbijanske policije.

"To nas, nažalost, ne čudi niti iznenađuje. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestale osobe i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa rad pripadnika MUP-a", napisali su na službenim stranicama.