MUP USK: Migranta u Bihaću udario voz, drugi stradao u Velikoj Kladuši

Jedan muškarac smrtno je stradao u Bihaću sinoć iza ponoći nakon što ga je udario voz koji je dolazio iz Sarajeva, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kako je naveo Šiljdedić, nesreća se dogodila oko 00:25 sati na pruzi u ulici Jablanska.

Također, Šiljdedić je naveo kako nije poznat identitet osobe koja je stradala, ali se pretpostavlja da je riječ o stranom državljaninu, odnosno migrantu. Identitet stradalog bit će poznat nakon što se izvrši obdukcija koju je naredio dežurni tužilac.

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je spavao na pruzi kada je naišao voz, te ga ni zvuk sirena nije mogao probuditi da se skloni.

Jučer oko 16:55 sati u Velikoj Kladuši smrtno je stradao migrant prema još uvijek neutvrđenim okolnostima, potvrdio nam je Šiljdedić.

Naime, vlasnik kuće koju je dao u najam migrantima prijavio je policijskoj upravi MUP-a USK da je u hodniku kuće pronađeno beživoto tijelo muškarca, prenosi Radiosarajevo.

Kako je naveo Šiljdedić, najvjerovatnije je riječ o migrantu, a pretpostavlja se da je do smrti došlo usljed nesretnog slučaja, tj. pada sa visine, ali se ne isključuje ni mogućnost krivičnog djela.

Više informacija bit će poznato nakon što se završi uviđaj.