MUP USK: Objesna vožnja mladog vozača iz Bihaća

F

Dana 09.06.2024. godine u 11:55 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bihać putem telefona obratilo se više građana koji su ovom prilikom prijavili vozača p.m.vBMW nepoznatih registraskih oznaka, koji je upravljujući spomenutim vozilom krećući se iz pravca ulice 502. Viteške brdske brigade i uključujući se u ulicu 5.Korpusa sa vozilom stvarao veliku buku, uz škripu guma i naglim prelaskom vozila iz jedne u drugu saobraćajnu traku ugrozio druge učesnike u saobraćaju kao i nekolicinu pješaka koji su se nalazili na pješačkom prelazu.

Nakon što je opasnom radnjom svojim vozilom ugrozio druge učesnike u saobraćaju vozač gore spomenutog automobila se udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Po zaprimljenim dojavama izvršen je pregled u službenim prostorijama video nadzora na raskrsnici spomenutih ulica a radi utvrđivanja identiteta kako spornog vozila tako i pronalaska vozača istog. Uvidom u video nadzor utvrđeno je da se radi o p.m.v marke BMW, registrovan na lice inicijala H.I. rođen 1995. godine u Bihaću, gdje i nastanjen u naselju Golubić bb, Grad Bihać, koji je nedugo potom od strane patrole policije PS Bihać, pronađen i sa istim je obavljen razgovor te zbog počinjenog prekršaja istom je uručen prekršajni nalog po ZOOSSNP BiH za učinjeni prekršaj.

Ovim putem se zahvaljujemo savjesnim građanima na dojavi o navedenom događaju, te ih ovim putem pozivamo da i ubuduće prijave ovakve nesavjesne radnje pojedinaca koji svojim radnjama ugrožavaju tuđe živote.

Vozačima jos jednom skrećemo pažnju da su se dužni pridržavati saobraćajnih pravila i propisa, a da će oni nesavjesni koji svojim bahatim ponašanjem i radnjama ugrožavaju svoj kao i tuđe živote biti identificirani i sankcionisani.

Foto: USKInfo