MUP USK uhapsio dva brata sa pet kilograma droge- sa njima bila i maloljetna sestra

asd
Pripadnici MUP-a USK u saradnji sa kolegama iz RS -a zaplijenili su drogu vrijednu oko 100.000 maraka. Tokom akcije uhapšeni su dva brata i maloljetna sestra iz Trebinja.

– Zahvalni smo kolegama iz RS-a s kojima već duže vrijeme sarađujemo na razbijanju kriminalnih bandi. Nedavno smo mi njima proslijedili korisne informacije, a sada smo mi zahvaljujući njihovim informacijama napravili najveću pojedinačnu zaplijenu narkotika u posljednje vrijeme, za Patriju je izjavio policijski komesar u USK Mujo koričić.

Pripadnici Odsjeka za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga dobili su informaciju da se u jednom putničkom vozilu koje su koristili krijumčari, prevozi veća količina opojnih  sredstava. Policijska patrola ih je presrela u mjestu Donji Srbljani, gdje je izvršen pretres vozila i pronađena zabranjena materija.

Pošto je ženska mlađa osoba maloljetna, smještena je u sigurnu kuću, dok su osumnjičeni, dvojica muškaraca, danas u poslijepodnevnim satima predata na dalje postupanje Tužilaštvu USK.