Muriz Memić nakon 30 pokušaja i sedam protesta konačno pozvan na sastanak u VSTV

Nakon jučerašnjih protesta održanih na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, u kojem se tražila pravda za Dženana Memića i Davida Dragičevića, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV) pozvalo je Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta na razgovor.

Kako nam je potvrdila Murizova kćerka Arijana Memić, razgovor će se održati u utorak u 14 sati, a Muriz je dobio poziv od Admira Katice, šef kabineta VSTV-a.

Jučer je na protestu Muriz Memić poručio da će, ukoliko do petka ne dobije poziv VSTV-a za razgovor, napraviti šatorsko naselje ispred Suda BiH kako bi tako tražio pravdu za stradalog sina Dženana. 

Muriz Memić i njegov advokat uputili su blizu 30 poziva prema VSTV-u da ih pozovu na razgovor kako bi im na taj način predočili sve dokaze koje imaju. 

"Otac je oduvijek govorio da želi da ga primi Milan Tegeltija da mu on kaže istinu onakvu kakva zaista jeste, a ne onu koju priča Dalida Burzić. Vjerujem da će o tome pričati. Iznijet će oni svoja saznanja, a nakon toga ćemo vidjeti šta će dalje biti", rekla nam je Arijana Memić.

Podsjećamo, na jučerašnjim protestima podršku Murizu Memiću dao je i Davor Dragičević iz Banje Luke koji također traži pravdu za svog sina Davida koji je nestao u noći sa 17. na 18. mart ove godine, nakon čega je počela potraga za njim. Trajala je sve do 24. marta kada je njegovo tijelo pronađeno u banjalučkoj rijeci Crkveni.  

Ta činjenica je ujedinila ove očeve koji svakodnevno traže pravdu za sinove i ukazuju na neadekvatno reagovanje nadležnih institucija.