Muriz Memić u Tuzli: Imam sve dokaze, Dženan je ubijen (FOTO)

Nekoliko desetina građana okupilo se danas na Trgu slobode u Tuzli kako bi potpisivanjem peticije te mirnim protestom iskazalo svoju podršku porodicama Memić i Dragičević, koje već nekoliko mjeseci tragaju za konačnom istinom o stradanju svojih sinova Dženana i Davida.

Prethodnih nekoliko dana porodice nastradalih mladića pokrenule su niz mirnih okupljanja širom Bosne i Hercegovine, ali i nekoliko gradova zapadne Evrope.

protesti.jpg- Narod se buni. Počelo je po svim gradovima i izašlo je izvan Bosne i Hercegovine. Jučer (subota, op.a) je bilo u Beču. Bilo je u Minhenu, bit će i u Frankfurtu. Narod hoće istinu, kao što i ja hoću istinu. Od početka tvrdim da je moj sin ubijen. Tužilaštvo mi je poturilo druge dokaze, međutim, ja sad imam sve dokaze. Oni su skrivali preko 200 dokaza. Poturili su saobraćajnu nesreću. Ima osam dokaza povjerljivo, a u saobraćajnoj nesreći nema ništa povjerljivo – smatra Muriz Memić, otac nastradalog Dženana.

Inače, poslije Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Tuzle protesti „Hoćemo pravdu“ sljedećih dana trebali bi se održati i u ostalim gradovima naše zemlje.