Muškarac davio sestru pred policijom pa udario službenog psa

policija
Divlje scene odvijale su se u srijedu navečer u bečkom Leopoldstadtu. Muškarac je prvo davio svoju sestru, a zatim nasrnuo na policajce.

 

U stambenoj zgradi u 2. bečkom okrugu, zabrinuti susjed je oko 22.40 nazvao broj hitne pomoći nakon što je čuo glasnu svađu. Kada su uznemireni policajci stigli na mjesto događaja, zatekli su se kaotične scene: dok su policajci pokušavali razjasniti činjenice, 26-godišnji Austrijanac potpuno je izgubio kontrolu.

Razulareni Bečanin ne samo da se ponašao izrazito agresivno prema časnicima, već ih je i vrijeđao. Njegova sestra blizanka u zadnji je čas htjela spriječiti potpunu eskalaciju i pokušala ga je smiriti. Ali, 26-godišnjak je iznenada bijes prebacio na nju, uhvatio je vlastitu sestru za vrat i počeo ju gušiti.

Policija je odmah reagirala, ali tada je situacija dodatno eskalirala. Policajce je udarao šakama i nogama, a mladića nije mogla spriječiti ni njegova majka. Policija je pustila službenog psa no čak ni pušteni policijski pas nije ostavio dojam na mladića. Umjesto toga, nogom je udario službenog psa u glavu. Policija je potom muškarca savladala uz pomoć biber spreja.

Dok su policajci agresivnom Bečaninu stavljali lisice, šokirana majka osumnjičenog pala je u nesvijest. Potom su je morali odvesti u bolnicu kolima hitne pomoći. S druge strane, 26-godišnjaku je hitna medicinska pomoć pružena na licu mjesta te je odbio pregled u bolnici.

Točna pozadina obiteljskog spora još uvijek je potpuno nejasna – očito je, međutim, da je svemu kumovao alkohol. Zbog napada na sestru, 26-godišnjaku je zabranjen ulazak i prilazak sestri, a izdana mu je i privremena zabrana uporabe oružja. Istrage su u tijeku.