Muškarac lukom i strijelom ubio više osoba na jugoistoku Norveške

asd
U večerašnjem napadu lukom i strijelom koji je izveo muškarac u norveškom gradu Kongsberg na jugu zemlje više osoba je ubijeno, a nekoliko građana je i povrijeđeno, prenose norveški mediji.

Kako prenose norveški mediji, policija u ovom gradu zaprimila je dojavu oko 18 ssati da se jedna osoba kreće centrom grada te da sa sobom nosi luk i strijelu.

Iako su građani u prvom trenutku pomislili kako muškarac nije opasan, on je vrlo brzo ljude počeo gađati strijelama od čega je neke i ubio.

"Imamo nekoliko povrijeđenih građana. Također, možemo potvrditi da je više osoba ubijeno. Ne možemo ulaziti u detalje cijelog slučaja jer se radi o velikoj istrazi", rekao je šef policije u ovom norveškom gradu.
Nakon što je policija stigla na mjesto događaja uslijedila je potraga za napadačem, a on je vrlo brzo i uhapšen.

"Poslali smo brojne jedinice u Kongsberg uključujući i one iz Osla. Napadač je uhapšen i to je u ovom trenutku najvažnije", rekli su pripadnici policijskih snaga.

Na pitanje medija da li se ovakav napad može okarakterisati kao teroristički, policijski skužbenici su rekli kako će se o tome moći govoriti nakon što se utvrde detalji napada.

"Vrijeme će pokazati kakav je motiv napadač imao za ovakav napad", rekli su iz policije.

Foto: Twitter