Muškarac zaključao porodicu u stan i prijetio ubistvom i samoubistvom

makarska
U Makarskoj je cijelu noć trajala talačka kriza nakon što se muškarac zaključao u stan i prijetio da će nauditi članovima porodice i sebi.

 

Policija je odmah izašla na teren, a pregovori s muškarcem su trajali do jutarnjih sati. On je sjedio na balkonu koji se nalazi na devetom spratu i prijetio da će skočiti.

Dvije kćerke, koje su također jedno vrijeme bile u stanu, su sklonjene na sigurno, a supruga je u stanu ostala do 6:00 sati jutros.

“U noći oko 2:30 sati u Makarskoj muškarac se zatvorio u stan s porodicom. Prijetio je će nauditi jednoj osobi i prijetio je samoubistvom. Odmah su na mjesto događaja upućeni policijski službenici, a potom i pregovarač Jedinice specijalne i interventne policije”, saopćeno je iz policije.

U 6:00 sati ujutro je muškarac pustio suprugu, ali je on odbijao izaći te je nastavio prijetiti samoubistvom. Nedavno je uhapšen, potvrđeno je iz policije.

“Oko 9:23 sata muškarac je uhapšen. Članu porodice je pružena liječnička pomoć te utvrđena lakša tjelesna povreda u vidu manje rane na tijelu”, naveli su iz policije.